Népcsoportok Konyhája

"Egy szakács bármit megfőz, amit kérnek tőle, ez nem kérdés. De ez nem azt jelenti, hogy ne lenne, amit ne főzne szívesebben. Ebben a szakácskönyvben olyan receptek találhatók, amelyeket nagy örömmel főztünk meg mi is, és bízunk benne, hogy minden bonyhádi ugyanígy érez majd.
Ez a könyv olyan, mint Bonyhád, sokszínű, érdekes, megférnek benne egymás mellett a felvidéki, székely, német és cigány ételek egyaránt. Biztosak vagyunk abban, hogy – ahogyan mi is -, mindenki talál az ételek között olyat, amely felidéz benne rég elfeledett ízeket, szülei vagy nagyszülei főztjét; vagy ha egy számára ismeretlen étellel találkozik, akkor érdeklődéssel főzi meg, mert az talán a szomszédjában elevenít fel hasonló nosztalgikus emlékeket.
Kívánjuk, hogy leljék legalább akkora örömüket az ételek megismerésében és elkészítésében, mint mi."
Ferencz Zsolt – Mesterszakács
Schlitt Norbert - Mesterszakács
Ár: 2000 Ft

A Bonyhádi Perczel kastély

„A BONYHÁDI PERCZEL KASTÉLY PARKJÁNAK BOTANIKAI ÉS TÖRTÉNETI ÉRDEKESSÉGEI” című könyv részletes információkat tartalmaz az arborétumról.
Ár: 1500 Ft

Bonyhádi Arcképek

Az életrajzi lexikon 160 arcképet mutat be. A személyekről közölt sorok terjedelmét általában az adatok mennyisége szabta meg. Mindössze tíz élő személyt mutatunk be, csak olyanokat, akik a kézirat lezárásáig betöltötték a nyolcvanadik életévüket. Jogosan kifogásolható sok érdemes "honatya" hiánya. E mulasztásokat egy majdan megjelenő második kötet írója-szerkesztője pótolja.

Ár: 500 Ft