A Solymár Imre Városi Könyvtár grafikai pályázatot hirdet új logóterv elkészítésére.

Feladat: Egy új logó tervezése a Solymár Imre Városi Könyvtár részére, amely alapja lehet egy arculatterv elkészítésének

Célkitűzés: A jelenlegi nehezen felismerhető grafika helyett, egy szerethető, pozitív érzelemvilágot kifejező logó megtervezése. A logó segít, hogy a könyvtár azonosíthatóvá, megkülönböztethetővé váljon, kötődés alakuljon ki iránta.

Médiaterv: A weboldalunk logójaként, marketing csatornákon és egyéb más megjelenésben szeretnénk felhasználni a győztes munkát, hosszú éveken keresztül

Stílus / alapvető tervezési kritériumok, elvárások:
• Fontos, hogy a logó letisztult, könnyen értelmezhető legyen.
• Elvárás a tartalmi és formai összhangra való törekvés; a vizuális arculatjegyek által történő egyértelmű megkülönböztethetőség megtalálása.
• Adaptív logó: azaz flexibilis módon tudjon alkalmazkodni különböző megjelenési formákhoz (web/print/social media felületek, valamint kézműves termékek felületei, úgymint textil, fa, kerámia, üveg, stb.), a felismerhetőséget nem befolyásolva.
• Megjelenésében, formavilágában és szabályrendszerében konzisztens, valamint időtálló és releváns.
• A logót önálló grafikai alakzatként – minimális méretben, körülbelül 1 cm átmérővel is lehessen használni.
• A logót színes és fekete-fehér változatban is lehessen alkalmazni.
• A logó színes, sötét és világos háttér előtt is felismerhető és kontrasztos legyen.
• Az új logó ne legyen összetéveszthető más projekt, vállalat logójával.

Kérdések és válaszok: A Solymár Imre Városi Könyvtár lehetőséget biztosít a pályázók részére a pályázati felhívással kapcsolatos tisztázó, illetve pontosító kérdéseik megtételére a bokonyvt@bokonyvt.hu elektronikus levelezési címen keresztül. A válaszok és a zsűri döntése a www.bokonyvt.hu honlapon olvasható lesz.

Minden pályázó megérti, hogy ha logóját választják nyertesnek, akkor lemond minden, a megjelenítéssel, módosítással, sokszorosítással, publikálással, terjesztéssel, felhasználással kapcsolatos igényről, jogról (beleértve az esetleges erkölcsi jogokat is) és előnyökről, és a mű egyéb hasznosításáról, kivéve a nyertes pályaműnek járó díjat.

Beküldés: A pályázatokat digitális (min. 2000 x 2000 képpontos és 300 dpi felbontásban) vagy rajzolt (azaz papír alapú) formában kell beadni, a pályázó nevének és elérhetőségének feltüntetésével. A rajzolt alapok majd digitalizálásra kerülnek.
A digitális pályázatokat a bokonyvt@bokonyvt.hu e-mail címre, a papír alapú pályázatokat pedig a Solymár Imre Városi Könyvtár, 7150 Bonyhád, Perczel Mór u. 50. címre kérjük beküldeni!

Határidő: 2021. január 31.

Díjazás: Ajándékcsomag

A pályázatra bárki nevezhet, akár több pályaművel is.