A bonyhádi képzőművészeti kör

Kedves ​Olvasó!
Közel 50 évvel ezelőtt, 1973-ban lettem kisiskolás és egyben a rajzszakkör tagja. 12 éven keresztül, a gimnázium elvégzéséig vettem részt a foglalkozásokon.
Ez az időszak nem tűnt el nyomtalanul. Mindannyian, akik a kör tagjai voltunk, kaptunk egy látásmódot, nyitottságot a szépre, az igényességre. Biztatást és iránymutatást arra, hogyan engedjük szárnyalni a fantáziánkat.
Polgármesterként büszke vagyok arra, hogy ez a „szárnyalás” városunkban több, mint hét évtizedes múltra tikint vissza. 1949-ben, nagy múltú gimnáziumunkban alakult a kör Horváth Olivér – képzőművészeti főiskolát végzett – rajztanár irányításával. Ezt az örökséget vette át Feri bácsi, aki 1970 óta szakmai vezetője a képzőművészeti körnek. Az elmúlt évtizedekben korosztályok sokasága tanult tőle, nemcsak egyszerűen rajzot, a készségek fejlesztését, hanem sokkal inkább: bőséges vizuális szókincset, az üzenetek megértését. Szerintem kiváló alkalom mindezt most megköszönni!

Kedves tanár úr!
Hálásan köszönöm Neked, mindazok nevében, akik részesei lehettünk az elmúlt öt évtizedben a Bonyhádi Képzőművész Körnek, és ezzel együtt az alkotótáboroknak, a megyei gyermekrajz versenyeknek, a sok-sok múzeumlátogatásnak!
Jó időtöltést kívánok annak a kötetnek a lapozgatásához, amely csokorba gyűjti a gzdag örökség tehetséges követőit. Örülök annak, hogy Bonyhád Város Önkormányzatának kiadásában, Magyarország Kormányának támogatásával jelenhetett meg ez a magával ragadó könyv.

Filóné Ferencz Ibolya
polgármester

A könyv megvásárolható a Solymár Imre Városi Könyvtárban, nyitvatartási időben.

2022.

Könyv megjelenése

2022.06.17.

Könyv bemutatása

Igen

Kapható még?