A Solymár Imre Városi Könyvtár az alábbi díjakat és kitüntetéseket nyerte el működése során az elmúlt években:

2005: A Magyar Könyvtárosok Egyesületének Tolna megyei szervezete 2005. október 28-án, az Illyés Ünnepségek keretében kolléganőnket, Matisz Nórát kiváló gyermekkönyvtári tevékenységéért, a kistelepülési könyvtárak, iskolák részére nyújtott tevékenységért ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesítette.

2005: Az év könyvtára címet adományozta a Solymár Imre Városi Könyvtárnak a Művelődési és Közoktatási Minisztérium

2006: március 15-én Bonyhád város Önkormányzatának Képviselőtestülete könyvtárunk igazgatónőjét, Antal Máriát a kultúra területén végzett kiemelkedő munkássága elismeréséül Perczel-díjban részesítette.

2009: Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Országos Programbizottság javaslatára a 2009. évi Internet Fiesta programjainak sikeres megszervezéséért könyvtárunkat elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesítette.

2010: Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Országos Programbizottság javaslatára a 2010. évi Internet Fiesta programjainak sikeres megszervezéséért könyvtárunkat elismerő oklevélben részesítette.

2012: Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Országos Programbizottság javaslatára a 2012. évi Internet Fiesta programjainak sikeres megszervezéséért könyvtárunkat elismerő oklevélben részesítette.

2014: Az Informatikai és Könyvtári Szövetség a 2010. évi Internet Fiesta programjainak sikeres megszervezéséért könyvtárunkat elismerő oklevélben részesítette.

2022: A Colonia Alapítvány valamint Bonyhád Város Önkormányzata Virágos Bonyhádért díjat adományozott könyvtárunknak.

2022: A kultúráért felelős miniszter – a 33/2017. (XII.12.) Emmi-rendelet alapján – ez év márciusában írta ki a Minősített Könyvtár cím és Könyvtári Minőségi Díj pályázatokat. A döntés megszületett. Örömmel adunk hírt arról, hogy a könyvtári minőségirányítás módszereinek többéves folyamatos alkalmazása, a könyvtárhasználati jog érvényesülése, valamint a könyvtárhasználói elégedettség eredményei terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, magas színvonalú szakmai munka alapján 2022-ben Minősített Könyvtár címet nyert a Solymár Imre Városi Könyvtár