A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár által hirdetett a már hagyományossá vált német nyelvű „Ki mit tud?” november 16-án zajlott a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. A versenyre Bonyhádról a Petőfi Sándor Evangélikus Általános iskolából, a Bonyhádi Általános Iskolából, a cikói Perczel Mór Általános iskolából, Szekszárdról a Baka István és a Dienes Valéria Általános Iskolából érkeztek gyerekek, közel 180 fő. A nevezők prózával, tánccal, mesével szerepeltek. A zsűri tagjai Markovics Mihályné Hilda, Ferencz-Szőcs Szilvia és Kiss Erzsébet voltak. A versenyzők egyéni és csoportos kategóriában mérték össze tudásukat.

Végeredmény:

Egyéni kategóriában:
1. Király Adrienn Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 2.b
2. Reisz Sebastian Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 2.b
3. Báter Bianka Bonyhádi Általános Iskola 3.o
3. Birinyi Benett Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 2.b

Csoportos kategóriában
1. Dienes Valéria Általános Iskola 3. osztálya
2. Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 2.b osztálya
3. Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 3.b osztálya

Az egyéni kategóriában első helyezett a Deutsche Bühne Ungarn / Magyarországi Német Színház által felajánlott ajándékutalványt is kapott a könyvjutalom mellé. A nyertesek könyvjutalomban, oklevélben és ajándék utalványban részesültek, melyet a Bonyhádi Német Önkormányzat és a Könyv-Kultúra Egyesület támogatott.

Köszönjük szépen a versenyzőknek a csodálatos produkciókat, a pedagógusoknak a felkészítést és a szülőknek a támogatást.

A 05/43-2/2023 sz. program megvalósult a Bonyhádi Német Önkormányzat támogatásával.